به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام علی استاد در این نشست به شرح علل جاودانگی قرآن پرداخت و گفت: قرآن جامعیت و کمال دین است، زیرا با دلیل عقلی اثبات شده، انسان در راه سعادت نمی تواند تنها باشد بلکه در رسیدن به کمال مطلوبش باید از دین کمک بگیرد و اسلام نیز باید ابدی باشد، زیرا مردمی که دیگر با هیچ پیامبر جدیدی مواجه نمی شوند، احتیاج دارند تا در سایه قرآن تمام برنامه های خود را بیابند.
این استاد حوزه افزود: جهانی بودن اسلام و فراگیر شدن این دین به طوری که هر فرهنگ و جغرافیای را شامل شود از خصوصیات خاص آن است.
وی همچنین پاسخگویی به نیازهای متغیر و فراوان را از دیگر رموز جاودانگی قرآن و سنت دانست و گفت: قرآن همیشه زنده است و عمق زیادی دارد و آنچه تعلیم می دهد را انسان هرگز نمی تواند به خودی خود یاد بگیرد و این آموزش احتیاج به معلمان و مفسرانی دارد که قرآن کریم آنها را منحصر در اهل بیت(ع) می داند و با آنان پیوندی ایجاد کرده، تا حرف های دین از زبان قرآن و ائمه(ع) مطرح شود و در این خصوص امام علی(ع) می فرماید، اگر من سخنگوی قرآن باشم هر چه نیاز دارید تا قیامت از آن استخراج می کنم و این نشان دهنده منزلت و جایگاه امامت است.
ناظر علمی این نشست گفت: یکی از رموز جاودانگی قرآن، آموزش و متد دقیق استفاده از قرآن است که باعث یادگیری اجتهاد قرآنی می شود و با این ویژگی انسان را هدایت می کند.
وی افزود: قرآن تمام روابط انسان اعم از روابط غیرمتغیر یا متغیر که دستخوش دگرگونی هایی می شود، را تبیین می کند.
خاطرنشان می شود در ابتدای این نشست چند تن از محققین به ارائه مقالات خود در زمینه رمز جاودانگی قرآن و ابعاد اعجاز آن در حوزه صناعت ادبی و نکات علمی پرداختند.
انتهای پیام